De Brabantse Kempenregio van de streekgastronomie 2018

Lokale producten

Eten verbindt ons met ons boerenland ons verleden en de mensen om ons heen.
Reisbestemming De Brabantse Kempen biedt ons eetbare streekbeleving.
Maak kennis met onze “lokale helden” van de streekgastronomie,
ze delen met passie hun verhaal over het streekproduct.
Onze streek verbindt gastronomie met een uniek distributienetwerk,
waarbij dagverse producten hun weg vinden naar bezoekers en bewoners van de Kempen.

“Betere voeding doorCoöperatieve samenwerking.
Dat is het DNA van streekproducten leveranciers”. 
Voorzitter streekproductencoöperatie Kempengoed

Lokale smaken

“Ploeg, zaai, oogst, boer, molen, bakker, brood”
bewoners van reisbestemming de Brabantse Kempen hebben een smakelijk verhaal te vertellen.
Restauranthouders onderscheiden zich met lokaal gebrouwen bier,
prijswinnende kaas- en zuivelproducten, vlees van het Heideschaap,
biologische groentes en natuurlijk asperges.
Wilt U weten hoe de ham naar Brabant kwam en dagverse eitjes samen een rondeeltje vormen?
Bezoek dan onze streek met zijn eigenwijze van "boergondisch" leven.

“Wij willen mensen raken met smaken. 
Aards en Zoet, dat is de smaak van de Brabantse Kempen”. 
Horecaondernemer in de Brabantse Kempen

Lokale arrangementen

Reisbestemming De Acht Zaligheden
spijst de hongerigen, laaft de dorstigen, herbergt zijn bezoekers,
verzorgt de geest, past als een warme jas,
bevrijd U van de dagelijkse beslommeringen.
De eindbestemming van uw agro-toeristische vakantie verrijkt je met onvergetelijke herinneringen.
Proeftochten, bierroutes, kookworkshops, streekmusea
 en verhalen over de (h)eerlijke streekproducten van de Brabantse Kempen.

“Samen op pad naar actieve streekbeleving. 
Gastvrouwen en –heren met  Passie en een missie”. 
Voorzitter samenwerkende toeristische informatiepunten

Advertenties