de Brabantse Kempen

Ontdek de mooie plekjes in de Brabantse Kempen!

Ontdek het pure genieten in de Brabantse Kempen

ONTMOET!
Puur genieten begint waar de Brabantse Kempen en de Antwerpse Kempen elkaar ontmoeten in een grenspark vol belevenissen voor actieve bezoekers. Met 450 kilometer hoogwaardige fietspaden en een praktisch knooppuntennetwerk bent u verzekerd van de ideale fietsroute. Tijdens meerdaagse tochten slaapt u in de beste B&B's van Nederland. Route informatie vindt u bij onze toerischte informatiepunten. De internationale wandeltweedaagse, de prijswinnende wandelgemeente van het jaar en 1000 kilometer wandelpad dagen de geoefende en verwende wandelaar uit. Vanuit de Brabantse Kempen start u de Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.
HET PURE!
Het Kempenlandschap met haar historische, veelal middeleeuwse dorpskernen kent een rijke cultuurhistorie. De Kempische Landgoederen hebben hun terreinen voor bezoekers opengesteld om te fietsen ten te wandelen. Acht dorpen, beter bekend als de Acht Zaligheden, zijn tot over de landsgrenzen bekend en gaan ons voor in streven naar excellente gastvrijheid.
GENIETEN!
Beleef de gildeoptochten, het carnaval in de dorpen, de fietsmeerdaagse, muziekfestivals, gastronomische tradities die kenmerkend zijn voor de Contente Mens. Trakteer uzelf op onze delicatessen en dranken en luister naar onze streekverhalen over lokale helden en iconen als de Bockenrijders, Koperteuten en Nekkermennekes, die daarin een hoofdrol spelen. Hun avonturen worden met passie gedeeld en geven op alle vagen antwoord.
ONTMOET HET PURE GENIETEN!
Houdoe en tot ziens!