Webinar 'Hoe help ik mijn kind als startende lezer?'

Evenementen
Webinar 'Hoe help ik mijn kind als startende lezer?'

Op dinsdag 25 januari om 20.00uur organiseert Bibliotheek De Kempen een webinar speciaal voor ouders van kinderen in groep 3 en 4. Deze webinar gaat over ‘hoe help ik mijn kind als startende lezer?’

Goed leren lezen is een basisvaardigheid die je je hele leven nodig hebt en gebruikt, óók in deze digitale wereld, zéker in deze digitale wereld. Hoe help je als ouder je kind op een ontspannen manier naar een goede leesvaardigheid?

Daar gaan we op in tijdens deze interactieve lezing, verzorgd door onze leesmediaconsulent. De leesmediaconsulenten van Bibliotheek De Kempen zijn specialisten op het gebied van jeugdliteratuur en educatie. Zij werken dagelijks met kinderen op de basisscholen in onze regio aan leesplezier, leesbevordering en digitale geletterdheid.

We gaan het hebben over de invloed van lezen op je brein en je ontwikkeling. We gaan in op de link tussen leesplezier en leesvaardigheid en hoe sterk deze elkaar beïnvloeden. We bespreken hoe je je kind kan ondersteunen in de zoektocht in de bibliotheek. Daarnaast hebben we leuke, praktische tips voor thuis.

Reserveren De online lezing wordt gegeven op dinsdag 25 januari van 20.00 tot 21.00 uur via Zoom en is gratis bij te wonen. Reserveren kan via de agenda van www.bibliotheekdekempen.nl Aanmelden kan tot 17.00 uur op de dag zelf. Je krijgt op de dag van de online lezing een link in je mailbox en een handleiding voor Zoom. Let op: houd ook je ongewenste e-mail / reclame in de gate