Cursus Digisterker Eersel

Evenementen
Vind je het lastig om zaken met de overheid digitaal te regelen? Bijvoorbeeld om via de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus ‘Digisterker’ van Bibliotheek De Kempen samen met Dorpshuis De Smis in Duizel.

De overheid stuurt steeds minder brieven om ons te informeren en maakt steeds meer gebruik van internet. Ze vragen je ook contact op te nemen of aanvragen in te dienen via de computer. Ze stappen zo steeds meer over op elektronische dienstverlening. Bibliotheek De Kempen biedt samen met Dorpshuis De Smis de cursus ‘Digisterker’ aan.

Wat leer je bij deze cursus?
In vier bijeenkomsten (van telkens twee uur) leer je op websites van landelijke en lokale overheidsinstanties nuttige informatie te vinden. Je leert bijvoorbeeld hoe je een paspoort of rijbewijs aanvraagt via de website van de gemeente. Ook leer je een DigiD aanvragen en gebruiken.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van het gebruiken van een computer en internet onder de knie heeft. Als je (nog) niet veel ervaring met computers hebt, adviseren wij om eerst een computercursus voor beginners te volgen.