Digitale ondersteuning en informatie donorwet

Evenementen
Op 1 juli 2020 is de donorwet veranderd.
Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen dan in het Donorregister. In het Donorregister vult u in of u na uw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. Voorbeelden van organen zijn een nier of longen. Voorbeelden van weefsels zijn huid of bloedvaten. Als u uw keuze invult, weet uw familie, partner of vriend(in) of u wel of niet orgaandonor wilt worden.

Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.. De keuze wat u wel of niet wilt doneren kunt u zelf maken en digitaal invullen in het Donorregister. Het digitaal invullen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Daarom ondersteunt Bibliotheek naam hierbij. Op 28 september staan er medewerkers en vrijwilligers van onze digitale cursussen klaar om u te helpen met het invullen van uw keuze in het Donorregister.

Het digitaal invullen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Daarom ondersteunt Bibliotheek naam hierbij. Op 28 september staan er medewerkers en vrijwilligers van onze digitale cursussen klaar om u te helpen met het invullen van uw keuze in het Donorregister.
U kunt op dit moment vragen stellen over de mogelijke keuzes en we ondersteunen u op digitaal vlak. Voor dit laatste is het belangrijk dat u weet wat uw inlognaam en wachtwoord van uw DigiD is. Zonder deze gegevens kunt u zelf niet inloggen. Deze gegevens houdt u voor u zelf en worden niet gedeeld met de medewerkers of vrijwilligers. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl.
 De toegang is gratis. Wegens de coronamaatregelen is het belangrijk vooraf een plek te reserveren. Reserveer via de agenda van de website www.bibliotheekdekempen.nl uw ticket(s).