Online tutorials van het DigiBiebLab

Evenementen
In 2019 introduceerde Bibliotheek De Kempen het DigiBiebLab. Middels workshops kunnen kinderen kennis maken met allerlei nieuwe technieken. Door de corona crisis konden deze geen doorgang vinden. Daarom worden de 3D-printers sinds eind maart ingezet om frames te printen waarmee spatmaskers worden gemaakt voor de regionale zorg. Hiermee sluit de Bibliotheek aan bij MAKERS4ALL. Een community die inmiddels bestaat uit zo'n 275 makers verspreid over Nederland, die hun 3D-printers inzetten om de tekorten aan beschermingsmiddelen aan te vullen. Tot nu toe zijn al zo’n 430 frames geprint.

Wegens de corona crisis heeft het DigiBiebLab nu online tutorials. Op het YouTube-kanaal van Bibliotheek De Kempen verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering. Zo kunnen kinderen en jongeren leren hoe je een Stop Motion film maakt en hoe je kunt Vector tekenen. Er is ook een speciale Vaderdag-winactie, gekoppeld aan de online tutorial over 3D ontwerpen. De eerste 10 leden die hun ontwerp naar de Bibliotheek mailen winnen een 3D ontwerp voor Vaderdag cadeau. De Bibliotheek print het en jij kunt het ophalen in de vestiging naar keuze. Je vindt alle filmpjes terug op www.bibliotheekdekempen.nl/digibieblab en op de Facebookpagina van Bibliotheek De Kempen. 
 
 

 Wil je meer weten over het DigiBiebLab, de workshops, of wil je eens kennismaken om te kijken of je als vrijwilliger iets kunt betekenen? Kijk dan op de website: www.bibliotheekdekempen.nl/digibieblab