Lenny Kuhr in de Cultuurboerderij

Evenementen
Recensie uit 'Muziekwereld', het blad van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond.

De titel van het album Het lied gaat door, tevens de titel van het openingsnummer, zegt in al zijn bescheidenheid veel. Vijftig jaar na haar debuut-lp De troubadour, vernoemd naar de evergreen waarmee ze in hetzelfde jaar het Eurovisie Songfestival won, verschijnt dit album zowel in cd- als in lp-vorm. Het lied gaat door/Steeds verandert het van zanger en decor... Behalve als de zangeres Lenny Kuhr heet! Niet enkel het lied maar ook de zangeres blijft, zolang het haar en ons vergund is.
Zowel muzikaal als tekstueel stroomt zij voort, met een stem die in de woorden van Jacques Klöters 'vrij en sterk is als onbewerkt hout'. Op dit album, begeleid door Reinier Voet (gitaar en zang) en Mischa Kool (basgitaar, zingende zaag en zang), lijkt de tijd een moment stil te staan. Helder is wat zij bedoelt in Mijn moedertaal: Al zing ik soms het hoogste lied/ Mijn stem verstoort de stilte niet.
Haar stem als een klok, herkenbaar uit duizenden, is als van de natuur. Kuhr ging haar  leven lang artistiek haar eigen weg en blijft die ook nu volgen. De opname verzorgt door Studio Leroy is top.
Het lied gaat door. In een andere taal, in een ander verhaal/ Het lied gaat altijd door.

Erwin Angad-Gaur