Gourmande

dans la Campine du Brabant. Bon appétit !
de Brabantse Kempen

Ontdek de mooie plekjes in de Brabantse Kempen!

We celebrate food..... we are food!

Lokale producten
Eten verbind ons met ons boerenland ons verleden en de mensen om ons heen. Reisbestemming De Brabantse Kempen biedt ons eetbare streekbeleving. Maak kennis met onze “lokale helden” van de streekgastronomie, ze delen met passie hun verhaal over het streekproduct. Onze streek verbind gastronomie met een uniek distributienetwerk, waarbij dagverse producten hun weg vinden naar bezoekers en bewoners van de Kempen.
“Betere voeding door Coöperatieve samenwerking. Dat is het DNA van streekproducten leveranciers”. Voorzitter streekproductencoöperatie Kempengoed

Lokale smaken
“Ploeg, zaai, oogst, boer, molen, bakker, brood” bewoners van reisbestemming de Brabantse Kempen hebben een smakelijk verhaal te vertellen. Restauranthouders onderscheiden zich met lokaal gebrouwen bier, prijswinnende kaas- en zuivelproducten, vlees van het Heideschaap, biologische groentes en natuurlijk asperges. Wilt U weten hoe de ham naar Brabant kwam en dagverse eitjes samen een rondeeltje vormen bezoek dan onze streek met zijn eigenwijze van boergondisch leven.
“Wij willen mensen raken met smaken. Aards en Zoet, dat is de smaak van de Brabantse Kempen”. Horecaondernemer in de Brabantse Kempen

Lokale arrangementen
Reisbestemming De Acht Zaligheden spijst de hongerigen, laaft de dorstigen, herbergt zijn bezoekers, verzorgt de geest, past als een warme jas, bevrijd U van de dagelijkse beslommeringen. De eindbestemming van uw agro-toeristische vakantie verrijkt je met onvergetelijke herinneringen. Proeftochten, bierroutes, kookworkshops, streekmusea en verhalen over de (h)eerlijke streekproducten van de Brabantse Kempen .
“Samen op pad naar actieve streekbeleving. Gastheren en –vrouwen met een Passie en een missie”. Voorzitter samenwerkende toeristische informatiepunten Tourist Information de Brabantse Kempen.
Manger et boire ; La Campine bourguignonne du Brabant
2018 L’année de la gastronomie régionale. Goûtez les spécialités locales ! Comme les fraises, les asperges, le jambon fermier, le fromage et les bières brassées localement. Plus de 200 cafés et restaurants vous ouvrent leurs portent. Michelin aussi a découvert la Campine du Brabant. Bon appétit !
We hebben 0 resultaten voor je gevonden.