Beeldbellen, online overheidszaken regelen en meer… de bieb helpt je op weg

Evenementen
De nieuwe lockdown treft iedereen. Zeker in deze wintermaanden met de feestdagen voor de deur. Het is een moeilijke tijd met veel uitdagingen, waarin we allemaal meer digitaal en online moeten doen. Online winkelen, beeldbellen met familie en vrienden, online lezen. Maar natuurlijk ook je administratieve zaken en overheidszaken regelen. Voor iedereen die hier meer over wil leren, is er DigiHulp van Bibliotheek De Kempen.

Telefonische DigiHulplijn
 Voor basisvaardigheden rondom werken met een laptop of tablet kunt terecht bij de telefonische DigiHulplijn. Getrainde, ervaren vrijwilligers helpen je met digitale vragen en geven persoonlijk advies om je op weg te helpen. Alle vragen zijn welkom en bellen mag zo vaak als nodig.
 Het gratis telefoonnummer is dagelijks van 09:00 tot 17:00 uur bereikbaar op 0800-1508.
|
Online DigiHulp ‘Klik & Tik’ van Bibliotheek De Kempen
Kun je overweg met de computer en heb je een emailadres en laptop of tablet met camera?
Maar zijn complexere zaken nog een uitdaging? Dan kunt u voor verdere ondersteuning aansluiten bij de online workshops van Bibliotheek De Kempen.
 In deze workshops behandelen we verschillende onderwerpen, zoals ‘Hoe kan ik (gratis) beeldbellen?’, ‘Wat zijn sociale media en hoe gebruik je ze?’, ‘Hoe lees of luister ik online een boek via de Bibliotheek?’,  ‘Hoe kan ik internetbankieren en online winkelen?’, ‘Hoe verander ik van zorgverzekeraar?’, ‘Hoe werkt marktplaats?’ of ‘Hoe werkt het donorregister?’.
De online workshops duren 30 minuten per onderwerp, worden op werkdagen om 11.30 uur ingepland en zijn gratis bij te wonen. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl